25 Ağustos 2015 Salı

Püsküllüdür Püsküllü Küpeler ^_^

Merhabalar sevgilim okurlarım,
Bloguma böyle giriş yapmak çok hoşuma gidiyor.
Bu yazki favori parçalarımdan olan püsküllü küpelerden bahsetmek istiyorum. Günlük yaşantımızda püsküllerle bol bol karşılaşıyoruz, tül, perde, ev aksesuarları..:) Küpe ve kolyelerde de özellikle bu yaz püsküle rastlamak çok olası. Bu tarz küpeler herkese hitap etmeyebilir ama güzel bir yaz akşamında farklılık yaratmak isteyenlere hunharca önerilir. Kısa boyunlu olanlara pek tavsiye edilmiyormuş.
Kendime bir kaç tane aldım fakat istediğim gibi bulamadım. Fiyatları da gereksiz pahalı geldi. Ben de kendim nasıl yapabilirim diye düşünürken hemen google'ladım tabi ki.
Peki nasıl mı püsküllü küpe yapabiliriz ?
Eminim birçoğumuz daha önce püskül ya da ponpon yapmışızdır. Hoş yapmamış olsak bile bu resimler oldukça faydalı olacaktır. Görüldüğü üzere malzemeler de kolay bulunabilecek türden, özellikle İstanbul'da yaşayanlar için :) Püskül yapma olayını sevmeyenler halıhazırda püskül varsa onu da değerlendirebilirler.











Küpelerimizi istediğimiz renkte ya da tarz da yapabiliriz (uzun püsküllü ya da kısa püsküllü olabilir). 
 Püsküllü küpelerin daha farklı modelleri de var. 




Savaşlar bitsin, barış olsun...
Mutlu kalın ^_^

Kaynak: http://honestlywtf.com/diy/diy-tassel-earrings/










9 Ağustos 2015 Pazar

Ahşap Boyama ^_^

Merhabaaaa,
Uzun zamandır yazmadım, ve şimdi sıcak yaz gününde farklı bir gündemle karşınızdayım, ta ta :) Bilenler bilir, daha önce de yazmışımdır mutlaka, uzunca bir süredir ahşap boyamaya ilgim vardı, bir ara yoğun olarak yapıyordum ama şimdi ara sıra canım istediğinde yapıyorum. Bu yaz da boyama isteğim nüksetti ve yeni şeyler boyamaya başladım. Bu alanda uzman değilim ama yeni başlayanlar ve başlamak isteyenler için bazı bilgileri paylaşmak istedim.
Ahşap boyama anlaşıldığı üzere ahşap ve mdf yüzeylere yapılıyor, aynı teknikler seramik ve polyester üzerine de uygulanıyor. Burada yanlış bir bilgiyi düzeltmek istiyorum. Ahşap boyamada ahşaba şekli biz vermiyoruz, şekil verilmiş ahşap üzerinde işlemleri yapıyoruz.
Bu işlemlerden en sevmediğim kısmı- tahminimce birçok insanın da en sevmediği kısım- zımparalama olayı :)
Ahşap boyamada birinci kat boyamadan sonra zımparalama olayı gelir çatar :) Objenin özelliğine göre bir yada birden fazla zımparalama yapmak gerekebilir.
Objeyi istediğimiz renge göre boyayabiliriz; ama bilesiniz ki eğer açık renk tercih etmişseniz-mesela beyaz tonları-  normalden daha fazla zaman, boya ve enerji harcamanız gerekecektir. Nasıl mı? Normalde 3 kat boya sürerek bitirilecek bir objeyi , eğer açık tonlarda boyuyorsanız, 5-6 kat boyayarak bitirmeniz gerekebilir :)
Su bazlı boyalar kullanılıyor, yani boyarken boyayı suyla açmış gibi oluyoruz bir anlamda. En çok tercih edilenler Cadence ve Rich markalı boyalar. Objenin boyutuna ve şekline uygun fırçayla boyama yapmak da önemli. Boyayı kaba kullanacağımız kadarıyla koyuyoruz zira boyamız kurur ve böylece ziyan olmuş olur. Ayrıca birden fazla rengi karıştırarak da istediğimiz tonu elde edebiliriz.
Ahşap boyama yapılırken birçok teknik uygulanıyor.
*Bunlardan en kolayı Transfer tekniği.Oldukça basit eskiden sakızlardan dövme çıkıyordu,onun gibi uygulaması :)  Bu video oldukça yardımcı olacaktır.
Transfer Tekniği
 Bunları transfer tekniğiyle yaptım.

,





*Benim en sevdiğim teknik ise Dekupaj Tekniği :) Bu tekniği uygulayabilmemiz için öncelikle boyanmış bir yüzeye ihtiyacımız var; ama mükemmel boyanmış olmasına gerek yok. Bu tekniğin güzelliği herhangi bir resmi ya da fotoğrafı kullanabiliyor olmamızdır. İhtiyacımız olan bir diğer şey ise dekupaj tutkalıdır.Yararlı olacağını düşündüğüm bir kaç link ^_^

Peki Dekupaj Tekniğiyle neler mi yaptım ??
Marliyn Monroe sevgimi bilenler bilir :)
Cupcake hayranlığımı da ^_^



En çok sevdiğim tepsinin bu olduğunu bilmiyorsunuz :)


Tepsi olayını abarttığım fark etmişsinizdir. Ahşap boyama olayına ilk başlayanlar için öncelikle tepsi boyamak adettendir. Hani dreamweaver derslerinde ekrana ilk 'hello world' yazarız ya işte öyle birşey. Ben de hem istediğim deseni uyguladığım hem de çabucak bittiği için tepsi boyama olayını sevdim. 30-40 tepsi boyamışlığım vardır.Birçoğunu hediye ettiğim için burada yayınlayamıyorum.


 Bu puseti sevgili Çınarımız için boyadım ^_^


Bunu da Sevgili İmmak için ^_^

Vintage posta kutumu çok seviyorum. İlk yaptığım çalışmamdı yanlış hatırlamıyorsam.


Bu da Vintage kutu ^_^

*Üçüncü tekniğimiz ise Peçete Tekniği. Hanı eskiden koleksiyon yaptığımız peçeteler vardı ya işte o şekilde beğendiğimiz herhangi bir  peçetedeki istediğimiz  desenleri kesip istediğimi yerde uyguluyoruz tabi bunun için açık renge boyanmış bir yüzeye ve peçete uygulama tutkalına ihtiyacımız var.Bu link ilginizi çekebilir.
Ben neler yaptım mı? Çok fazla bu tekniği kullanmadım.
Ama bir takı kutum var ^_^


Ve tabi ki olmazsa olmaz bir tepsi ^_^

*Eskitme de en favori tekniklerdendir.Bu teknikle harikalar yaratabilirsiniz.
 Ben henüz bu teknikle pek bir şey yapmadım. Yapar yapmaz paylaşmayı düşünüyorum.
http://gizdekerasyon.blogspot.com.tr/

*Bahsedeceğim son teknik ise 'Çatlatma Tekniği'. Bu teknikle sadece bir tepsi yaptım çünkü pek sevmedim çatlatma olayını çünkü çat diye çatlayası geliyor insanın çatlatma sürecinde :) 
Ahşap boyama ile hem kendimi  eğlendiriyorum hem de stresten uzaklaşıyorum. Ayrıca yaşadığım yere değişik bir hava katabiliyorum. Kimi zaman eskileri değerlendirerek kimi zaman da yeni renkler katarak.Maliyet olarak biraz  ucuza geliyor - çok değil- ama istediğimiz ürünü istediğimiz gibi boyuyor orjinallik katmış oluyoruz evimize. Ne kadar orjinallik kattığımız tabi ki yaratıcılığımıza bağlı.
Ben bu fiyonklu rafımı çok aşırı seviyorum ^_^




Bununla birlikte seramik boyama da yaptım. Daha sonra uzun uzun anlatacağım.  
Bu bereket narlarını annemin oturma odası için boyadım..

Bu kabaklara bayılıyorum, 2 tane de mor olanından boyadım. İçine mum koyup yakınca karanlıkta harika bir görüntü oluşuyor, ben gibi mumlu ambiyansları sevenlere öneriyorum. 
Ahşap boyamayı herkeslere tavsiye ediyorum, ben uzman değilim ama zor olmadığını söyleyebilirim. 
Boyama olayını çok sevdim ben. Şon zamanlarda 'çakıl taşı boyama' etkinliğini severek yapıyorum. En kısa zamanda sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Sevgiyle mutlu kalın ^_^



5 Temmuz 2015 Pazar

Saç Aksesuarları ^_^

Merhabalar sevgilim okurlarım,
Son zamanlarda özellikle sevdiğim saç aksesuarlarını paylaşmak istiyorum. Eğer bir şeyi seviyorsam benim modam o oluyor. Tabi modada olmayan şeyleri sevince, piyasada bulmak ve satın almak zor oluyor. Ne zamandır saç aksesuarlarına ilgim vardı, neyse ki son zamanlarda moda oldu da, her yerde kolayca bulabiliyorum.
 'Chiccy'de  bulup beğendiklerimi paylaşacağım.Birçok sitede var bu aksesuarlardan, istediğiniz yerden kolayca alabiliyorsunuz. Samsun H&M 'de bir tane görmüştüm, çok aşırı beğenmiştim, çok aşırı da yakışmıştı :) Almadığıma çok pişman ve derbederim :)
Bununla birlikte evde kendimiz de istediğimiz aksesuarı yapabiliriz.

En sevdiklerimden biri pembe güllü olanı ^_^  3 tl'ye almıştım.
En orjinal saç aksesuarım annemin kenarına iğne oyası yaptırdığı tülbenti ^_^
Diğer aksesuarlarla olan fotolarımı en kısa zamanda paylaşacağım ^_^
 Saçımıza şekil veremediğimiz, saçımızın bizimle inatlaştığı ya da saçımızı yıkamaya zamanımızın olmadığı anlar olmuştur (reklam söylemi gibi oldu :) Kızlar, bu aksesuarlar bir nevi kurtarıcı bizim için, benden söylemesi ^_^













Mutlu kalın ^_^